Vanliga poolskydd

Det vanligaste poolöverdraget är till för att hålla poolen i gott skick. Med detta menas att hålla borta smuts, löv och kvistar från poolen. Faktum är däremot att ett poolskydd kan fylla fler funktioner än så genom att hindra barn och djur från att ramla ner i poolen. För detta krävs det ett något kraftigare poolskydd.

Poolöverdrag drag i skenor, roll top, lamelltäcke och solfolie är de vanligaste poolskydd varianterna. Det förstnämnda bygger på ett gummistroppar som är faststroppade mot pooldäcket och därmed håller upp ett täcke över poolen. Precis som namnet antyder är ett poolöverdrag i skenor ett pooltäcke som är installerat i skenor längst poolkanten. Dessa är smidiga att använda och ett prisvänligt alternativ i förhållande till hur lite arbete som sedan krävs för underhåll. Nackdelen är att dessa sällan har så stor bärkraft.

Ett täcke som är fastspänt upp mot poolsargarna kallas roll top. De är lite bökiga att göra med varje gång de ska tas av och på, men har en enormt stor bärkraft som klarar stora snömängder. Ett lamelltäcke är gjort av kraftfulla materialet lamell och kommer nästan alltid med en upprullningsmotor som styrs av en fjärrkontroll. Bekvämt men kostsamt. En solfolie är det mest ekonomiska alternativet och är helt enkelt en överdragningstäcke som förhindrar värmeförlust.

Ifall poolen är en utomhuspool måste man planera inför vattenhalvåret. Vill man ha ett stabilt poolskydd som klarar av att bära upp all snö? Ett sådant poolskydd bör ha en bärkraft på minst 500kg. Fördelen är att man inte behöver tömma poolen på vatten, vilket gör att tillbehör såsom belysning och väggbeklädnad inte riskerar att frysa sönder.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Lämna gärna ett ord!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *