Vad har hänt med mitt poolvatten?

Det kan ibland vara svårt att identifiera problem med ens poolvatten. Det kan ha blivit färgat, ha fel mätvärden, lukta dåligt eller fått sig en kombination av flera problem.

Om ditt vatten är grönt, blågrönt, brunsvart eller rödbrunt beror dessa missfärgningar vanligen på grund av ett särskilt fel av de kemiska värdena i poolen. Detta kan vara fel pH-värde, fel klorhalt eller cyanursyrahalten. Se denna guide om hur man fixar missfärgat poolvatten för att lösa detta problem.

Det absolut enklaste problemet att lösa är att ifall enbart ett mätvärde är felaktigt, exempelvis att alkalinitetnivån är för hög eller låg. Då behöver man enbart tillsätta en viss tillsats eller metall för att göra mätvärdet rätt. Vi har separata guider för nästan varje typ av felvärde så se våran pool blogg för mer information.

Om ditt poolvatten råkat ut för en kombination av flera olika problem och du har lagt många timmar på att försöka problemet utan några vidare resultat så kan det vara dags att söka proffesionell hjälp. Kontakta då din poolleverantör och fråga om de kan erbjuda sin hjälp för ett överkomligt pris, vilket de ofta kan.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Lämna gärna ett ord!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *